Så kom sandheden om Michael Jackson

Ny lov åbner for retssag om misbrugsanklager mod Michael Jackson

To mænd har fået grønt lys til at sagsøge boet efter den afdøde poplegende i sag om seksuelt misbrug.

Anklager om, at popstjernen Michael Jackson igennem en årrække misbrugte mindreårige drenge seksuelt, kan blive afprøvet ved en domstol.

Det åbner en ny lov mulighed for, og dermed kan det blive begyndelsen på et nyt søgsmål med poplegenden i centrum, skriver BBC.

For Wade Robson og James Wadechuck har forhindringen hidtil været, at deres anklager om Michael Jacksons seksuelle overgreb var blevet forældede.

Michael Jackson og Jordan Chandler


Ifølge den gamle lovgivning har man ikke kunnet fremføre anklager efter at være fyldt 26 år.

Både Robson og Safechuck, som nu er henholdsvis 38 og 41 år, var på den baggrund for gamle, da de i 2014 anklagede Jackson for overgreb og siden uddybede dem i filmen dokumentarfilmen 'Leaving Neverland', som udkom i marts 2019. Men en ny lov forlænger fristen for sagsøgere til 40 år, og det baner vejen for Wade Robson og James Safechuck, der begge var under 40 år, da de fremsatte anklagerne for fem år siden.

Advokaten Vince Finaldi, der repræsenterer Robson og Safechuck, ser frem til muligheden for at kunne indlede en ny retssag.

- Det er meget tilfredsstillende, at californisk lovgivning anerkender beskyttelsen af seksuelt misbrugte ved at forlænge forældelsesfristen, siger Vince Finaldi.

Vince Finaldi


Optrådte som hovedvidner i Jacksons forsvar

I en tidligere retssag mod Michael Jackson helt tilbage i 1993 optrådte Robson og Safechuck som forsvarets hovedvidner, da Jordan Chandler som den første påstod, at "pyjamasfesterne" på Michael Jacksons ranch Neverland havde en langt fra uskyldsren natteside.

Michael Jackson selv har ikke længere mulighed for at forsvare sig mod anklagerne, da han døde i 2009. Da 'Leaving Neverland' fik verdenspremiere, afviste den afdøde superstjernes familie alle anklager med henvisning til, at det var tale om "offentlig lynchning", og at både Wade Robson og James Safechuck var motiveret af pengebegær.

Howard Wietzman, som repræsenterer boet efter Jackson, er langt fra tilfreds med den nye lovhjemmel og udsigten til en langvarig juridisk proces, efter at Robson og Wadechuck fik afvist en erstatningssag tilbage i 2017.

Man har nu genoplivet søgsmål mod Michael Jacksons selskaber (MJJ Productions og MJJ Ventures, red.) og påstår på absurd vis, at Michaels ansatte er ansvarlige for et seksuelt misbrug, der i øvrigt aldrig har fundet sted, siger Wietzman.

Også i 2005 stod Michael Jackson anklaget, da Gavin Arvizo påstod at være blevet sexmisbrugt. Ved den lejlighed blev Wade Robsons vidneudsagn igen lagt til grund for en frifindelse.


53 visninger