R.I.P. Kobe Bryant

Endnu en stjerne mister livet i et tragisk hellekopter styrt

Kobe Bryant ses her spille for basketballklubben Lakers i USA Udover verdensstjernen måtte Kobe Bryant´s 13 årige datter og 7 andre også lade livet i ulykken. R.P.Kobe Bryant Gianna Maria Onoer Bryant John Altobelli Keri Altobelli Alyssa Altobelli Christina Mauser

Amerikanske medier heriblandt NBC og ESPN skriver, at helikopteren var på vej til Kobe Bryants Mamba Sports Academy, der ligger tæt på Thousand Oaks, da helikopteren styrtede ned.

Her skulle de spille en ungdomskamp på akademiet, som Bryant selv havde opbygget, og hvor han selv var træner. Bryant trænede basketball-holdet, som Gianna spillede for, der hedder Los Angeles Lady Mambas.

Bryant, som i 20 år spillede for Los Angeles Lakers, refererede ofte til Gianna som "Mambacita", der var inspireret af Bryants eget kælenavn "The black mamba".

Gianna, hvis kælenavn var Gigi, var den næstældste af Bryants fire døtre. Udover Gianna var Kobe Bryant også far til døtrene Bianka, Natalia og Capri, som han har sammen med konen Vanessa Laine Bryant.

Det er endnu uvist, hvorfor helikopteren styrtede ned, skriver ESPN.

Kobe Bryant sammen med datteren Gianna

Delte sin fars kærlighed for basketball

Kobe Bryant stoppede sin aktive karriere i 2016, og siden viste både Kobe og Gianna Maria-Onoro sig ofte på tilskuerrækkerne til NBA-kampene i og omkring Los Angeles.

Gianna var også med, da Kobe Bryant skulle overvære sin første kamp, efter han havde indstillet karrieren.

- Vi havde det så sjovt, da det var første gang, jeg så kampen gennem hendes øjne, sagde han ifølge NBC.

Selvom Kobe Bryant havde tilbragt 20 år i sporten, fik Giannas passion for basketball ham til at ændre sit syn på sporten. Det forklarede han ifølge NBC i en podcast, der udkom 9. januar.

- Før Gigi begyndte til basketball, så jeg sjældent ret meget. Men nu da hun går op i det, ser jeg det hver aften. Og jeg mener hver kamp.

Det er glæden ved basketball, men især også glæden ved at give passionen videre, der gjorde Kobe Bryant til et ikon.

Det mener NBA-direktør Adam Silver, der stod i spidsen for ligaen i Bryants sidste aktive år i karrieren.

- Han var generøs med den viden, han tilegnede sig, og han så det som sin mission at dele den med fremtidige generationer – hvor han især fandt stor glæde i at dele sporten med Gianna, siger han ifølge NBC.

Gianna ville føre arven videre

I oktober 2008 blev Kobe Bryant i det amerikanske talkshow ’Jimmy Kimmel Live’ spurgt, om Gianna ville spille i WNBA – Women's National Basketball Association.

- Ja, det vil hun helt sikkert.

- Det bedste er, når vi går ud, og fans kommer hen til mig og siger, at jeg bliver nødt til at få en dreng. En dreng, der kan føre min arv videre.

I talkshowet fortalte Bryant, at Gianna typisk ville stå frem og sige:

- Jeg skal nok klare det.

Og hun så op til sin far.

For bare tre uger siden delte Gianna en video af sig selv på Instragram, hvor hun spillede basketball og sammenlignede sig selv med sin far. "Kilde TV2"

33 visninger