Dennis Ceylan vandt kampen over kokain er klar til Comback

Dennis Ceylan havde selvmordstanker efter sit karrierestop i år. Nu ser han lysere på tilværelsen og planlægger et comeback.

Dennis Ceylan har været i en kæmpe krise i 2019.

Jeg ved, at alt kan ske i boksning. Jeg ved, at jeg kan slå de bedste og tabe til de værste. Og jeg ved, at hvis jeg ikke vinder over Sanchez, så har jeg mistet modet og håbet, og så kan jeg lige så godt lægge handskerne på hylden.

Det var ordene fra den danske bokser Dennis Ceylan, inden sin kamp mod spanske Jesus Sanchez om EM-bæltet i januar i år.

Og Ceylan holdt ord.

For efter at være blevet overmatchet og knockoutet af spanieren, valgte han at lægge handskerne på hylden. Nu - næsten et år senere, er han dog klar til et comeback. Efter et år, der har budt på en kæmpe personlig nedtur. En så stor nedtur, at han mistede lysten til at leve.

For Dennis Ceylan fandt ud af, at selvom han var gået lidt sur i kampene og nederlagene, så var boksningen så stor en del af hans identitet og selvværd, at han ikke var parat til at lægge det hele på hylden.

eg mistede alt, da jeg stoppede med boksning. Jeg stod tilbage uden glæde i livet, og jeg har haft det virkelig skidt. Jeg har haft selvmordstanker og alt muligt pis. Det har været helt syg.

Det eneste tidspunkt, hvor jeg har følt mig noget værd, har været i bokseringen.

I samme periode blev bokseren far til endnu et barn, og kærligheden til børnene var livsvigtig midt i nedturen. Bogstavligt talt.

Men nu kan han se lys for enden af tunnellen. Og det kan han mest af alt fordi, han har besluttet sig for at gøre comeback til den sport, som betyder som meget for ham. Og med en anden lyst og læring i livet.

- Der er en lang vej foran mig, men det har måske været godt for mig at ramme bunden. Tidligere i min karriere har jeg taget det hele for givet, og det hele er kommet så nemt til mig, siger han.

Kokain-sag koster dyrt

Helt nemt har det dog ikke været.

Tilbage i 2017 blev han fanget med kokain i blodet, og det kostede ham en storkamp på Wembley samme år. Og efter han kom tilbage i ringen igen, led han et hårdt nederlag i en kamp mod den engelske verdensmester Josh Warrington.

Siden hen forsøgte han sig med to comebacks - men med samme negative resultat.

Nu vil han så prøve igen-igen. Han er gået i gang med at træne og vurderer selv, at han kan være klar til kamp engang i foråret næste år.

Han håber, at promoteren Team Sauerland vil overveje danskeren og give ham en ny chance.

- Jeg vil i hvert fald give det et forsøg. Jeg har talt lidt med Nisse Sauerland, og han var positiv, siger Dennis Ceylan til B.T.

Sauerland byder velkommen

Dialogen bekræftes også af Nisse Sauerland, der gerne ser, at Dennis Ceylan gør comeback.

- Vores dør er åben, men det kræver også, at han er dedikeret. Det kræver både, at han er klar til at leve på den rigtige måde, træne på den rigtige måde og opføre sig på den rigtige måde. Derfor er der bestemt muligheder, siger han til DR Sporten.

For Nisse Sauerland er sikker på, at Aarhus-bokseren igen kan bokse sig op i den absolutte elite.

- Når han kaster sig 100 procent ind i noget, så kan han sagtens bokse op med nogle af de bedste i verden, siger han og fortsætter.

- Men han bliver også nødt til at kigge sig selv i spejlet og spørge: 'Hvor meget vil jeg det her?'.For det er meget farligt at lave et halvhjertet comeback i en sport som boksning, slår han fast.


41 visninger